Tratamente pentru anxietate

Tratamentul de anxietate al unei persoane depinde de natura tulburării de anxietate și de preferințele lor individuale. Adesea, tratamentul va combina diferite tipuri de terapie și medicamente.

Când o persoană are anxietate, recunoașterea simptomelor și luarea de măsuri pentru gestionarea stării fără asistență medicală este adesea primul curs de acțiune.

Cu toate acestea, dacă autogestionarea nu reduce severitatea simptomelor sau dacă debutul este deosebit de brusc sau intens, o persoană se poate apela la terapie sau medicamente.

Acest articol discută acasă și Tratamente medicale pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate.

Ce este anxietatea?

Majoritatea oamenilor se confruntă cu stres în diferite puncte din viața lor. Cu toate acestea, stresul este un răspuns fiziologic la o vătămare biologică sau o amenințare percepută și tinde să fie relativ pe termen scurt.

anxietatea, pe de altă parte, este anticiparea unei amenințări percepute sub formă de îngrijorare și stres.

Dacă anxietatea este suficient de cronică și severă pentru a interfera cu capacitatea unei persoane de a Trăiește -și viața, pot avea o tulburare de anxietate.

Există diferite tipuri de tulburări de anxietate, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizată și tulburarea de anxietate socială. Aceste tulburări sunt incluse în manualul de diagnostic și statistic al tulburărilor mintale, ediția a V -a (DSM – 5).

Simptomele diferitelor tipuri de tulburări de anxietate pot include:

  • Sentimente excesive de îngrijorare
  • neliniște
  • Oboseală
  • Cefale de cap
  • Durere de stomac
  • Insomnie
  • Dificultate Concentrarea
  • Transpirație
  • Inima bătută
  • Conștiința de sine

Aflați mai multe despre tipurile și simptomele tulburărilor de anxietate.

Cât de răspândită este anxietatea?

Conform la anxietate & Asociația de depresie din America, 18,1% dintre adulții americani au o tulburare de anxietate, care reprezintă aproximativ 40 de milioane de oameni. Dintre aceștia, doar 36,9% primesc tratament.

la nivel global, au existat 76,2 milioane de cazuri suplimentare de tulburare de anxietate de la debutul pandemiei Covid-19. Creșterea a fost mai mare în rândul femeilor decât la bărbați. Cercetările arată că cea mai mare creștere a ratei de anxietate a avut loc la începutul pandemiei în rândul oamenilor negri și afro -americani.

Auto-tratamentul

tulburarea de consum de alcool, depresia și alte afecțiuni pot avea o legătură puternică cu anxietatea. Unele persoane trebuie să gestioneze mai întâi o afecțiune de bază înainte de a -și trata tulburarea de anxietate.

în cazuri mai ușoare sau în cazuri care nu se califică ca o tulburare de anxietate, o persoană poate fi capabilă să gestioneze anxietatea acasă fără supraveghere clinică .

Într -un studiu asupra schimbărilor de stil de viață și a sănătății mintale, factori precum renunțarea la fumat, mâncarea sănătoasă, exercitarea în mod regulat și menținerea conexiunilor sociale regulate au avut o influență pozitivă asupra sănătății mintale a participanților, inclusiv a nivelului lor de stres.

Unele strategii pe care o persoană le poate folosi, de asemenea, pentru a face față anxietății includ:

  • Gestionarea declanșatoarelor care pot duce la stres, cum ar fi atenția asupra presiunilor de muncă și a termenelor, organizarea Sarcini descurajante în listele de activități și luarea timpului regulat de la obligațiile profesionale sau educaționale
  • Folosind tehnici de relaxare, cum ar fi exerciții de respirație profundă, băi lungi, meditație de mindfulness, yoga și odihnă în întuneric
  • Menținerea unei rețele de sprijin vorbind cu membrii familiei, prietenii sau un grup de sprijin și evitând stocarea sentimentelor anxioase, deoarece acest lucru poate agrava tulburările de anxietate
  • Obținerea unui exercițiu fizic regulat, ceea ce se poate îmbunătăți imaginea de sine și declanșarea eliberării de substanțe chimice în B ploaie care stimulează emoțiile pozitive
  • Reducerea sau limitarea consumului de alcool și alte medicamente recreative, inclusiv nicotină, cofeină și canabis
  • Faceți o persoană de 2,5 ori mai puțin susceptibilă să experimenteze suferință mentală
  • Mâncând o dietă echilibrată, nutritivă, care include nutrienți precum acizi grași omega-3, zinc, magneziu și vitamina B

consiliere și terapie

Tratamentul standard pentru tulburările de anxietate implică consiliere psihologică și terapie.

Aceasta ar putea include psihoterapie, terapie cognitivă comportamentală (CBT) sau o combinație de terapie diferită modalități.

CBT își propune să recunoască și să modifice modelele de gândire dăunătoare care pot declanșa simptome de anxietate, limitați gândirea distorsionată și pot schimba scala și intensitatea https://produsrecenzie.top/gelarex/ reacțiilor la stresori.

Acest lucru îi ajută pe oameni să gestioneze modul în care reacționează la anumite declanșatoare. Un terapeut care practică CBT poate ajuta o persoană să dezvolte exerciții cognitive care înlocuiesc gândurile negative cu cele pozitive.

De exemplu, o persoană poate scrie o listă cu orice gânduri negative și poate face o altă listă de gânduri pozitive pentru a le înlocui. Dacă simptomele de anxietate ale unui individ se referă la un stresor specific, acestea pot beneficia de imaginea lor în fața și cucerirea acelei frici specifice.

Psihoterapia este un alt tratament care implică discuția cu un profesionist în domeniul sănătății mintale instruite pentru a înțelege rădăcina a unei tulburări de anxietate. Ședințele ar putea explora declanșatorii de anxietate și posibile mecanisme de coping.

Alte tipuri de terapie pentru anxietate includ terapia de expunere și terapia psihodinamică.

Aflați mai multe despre diferite tipuri de terapie.

medicamente

Mai multe tipuri de medicamente pot susține tratamentul unei tulburări de anxietate. Acestea includ:

  • Antidepresive triciclice (TCA): aceste medicamente au demonstrat eficacitate în tratarea majorității tulburărilor de anxietate, altele decât tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC). Cu toate acestea, aceste medicamente pot provoca efecte secundare, cum ar fi somnolența, amețelile și creșterea în greutate. Două exemple de triciclici sunt imipramina și clomipramina.
  • Inhibitori de recaptare a serotoninei (SSRI) și inhibitori de recaptare a serotoninei-norepinefrinei (SNRI): în timp ce antidepresivele sunt prescrise cel mai frecvent pentru a gestiona depresia, medicii pot prescrie SSSRI sau SNRIS pentru a trata tratament tulburări de anxietate. Acestea sunt încă susceptibile să provoace efecte secundare, cum ar fi greața și disfuncția sexuală.
  • Benzodiazepine: disponibile numai prin rețetă, acestea pot fi extrem de dependente și ar fi rareori medicamentul de primă linie. Diazepam (Valium) este un exemplu de benzodiazepină comună pentru persoanele cu anxietate.

Alte tipuri de medicamente utilizate pentru tratarea anxietății includ beta-blocante, inhibitori de monoamină oxidază (maois) și buspirone.

Unele medicamente, în special antidepresive precum SSRI -urile sau SNRI -urile, pot provoca simptome de retragere, care pot include zapuri ale creierului. Este vorba despre zgârieturi dureroase în cap, care se simt ca șocuri ale energiei electrice.

indivizii care intenționează să -și ajusteze abordarea la tratarea tulburărilor de anxietate după o lungă perioadă de a lua antidepresive ar trebui să -și consulte medicul despre cum să se îndepărteze cel mai bine de acestea medicamente.

Dacă apar efecte severe, adverse sau neașteptate după ce a luat medicamente prescrise, o persoană ar trebui să -și anunțe imediat medicul.

Aflați mai multe despre medicamentele de anxietate.

Takeaway

Tratarea unei tulburări de anxietate se concentrează pe terapia psihologică, medicamente și ajustări ale stilului de viață. Tratamentul va fi diferit pentru fiecare persoană, în funcție de tipul de tulburare de anxietate pe care îl au și de prezența oricărei afecțiuni de bază.

Autogestionarea este primul pas către abordarea sentimentelor anxioase și implică adesea tehnici de relaxare, un activ activ stil de viață și gestionarea eficientă a timpului. Dacă aceste măsuri nu aduc reacții anxioase sub control, o persoană ar trebui să ia în considerare vorbirea cu un medic și să caute alte căi de tratament.

Dacă reacțiile anxioase sunt severe de la bun început – de exemplu, manifestându -se ca atacuri de panică – O persoană ar trebui să caute tratament.

Terapii psihologice, inclusiv CBT, poate ajuta indivizii să ajusteze modul în care reacționează la evenimentele și declanșatoarele de viață stresante. De asemenea, pot ajuta la limitarea gândirii distorsionate și la înlocuirea gândurilor negative.

Medicamentele care pot susține tratamentul includ medicamente triciclice, antidepresive, beta-blocante și benzodiazepine. O persoană ar trebui să vorbească cu un medic despre efecte secundare severe sau simptome de retragere legate de medicamentele de anxietate.

Întrebări frecvente

Ce cauzează anxietatea?

Centrul central Sistemul nervos, care include creierul, controlează răspunsul corpului la stres și anxietate. O teorie este că, la persoanele cu anxietate, partea creierului cunoscută sub numele de amigdala reacționează excesiv la declanșatoarele din mediul persoanei. Cercetătorii nu știu de ce se întâmplă acest lucru, dar teoretizează că poate avea cauze genetice, biologice sau psihologice.

Cum este diagnosticată anxietatea?

pentru a determina dacă o persoană are anxietate, un Medicul va evalua o serie de simptome cognitive, fizice și comportamentale. Pentru a fi diagnosticată cu o tulburare de anxietate, o persoană trebuie să demonstreze simptome specifice, care sunt prezentate în DSM-5. În funcție de tipul specific de tulburare de anxietate, criteriile pentru diagnostic variază.

Cum tratez un atac de anxietate?

Un atac de anxietate este o agravare bruscă a simptomelor de anxietate. Poate fi similar cu un atac de panică, dar în general este mai puțin intens. Strategii pe care o persoană le poate folosi pentru a ajuta la oprirea unui atac de anxietate includ luarea lungă, respirații adânci, stropirea apei pe față și repetarea unui limbaj calmant, cum ar fi „Sunt în siguranță”.

  • Anxietatea/stresul

Știrile medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

WhatsApp chat